Kalender

 

5e Ros Denderroute Club  ROS  Category ImageCategory Image
 
Van Dinsdag, 1. Mei 2018 tot Vrijdag, 31. Augustus 2018
Op Dinsdag, 1. Mei 2018 om
 

Eenvoudige auto- of fietszoektocht van ongeveer 25 km, in één verplaatsing doenbaar, met vertrek en aankomst in Geraardsbergen. Er wacht je een prachtig parcours langs feërieke groene plekjes van de Denderstreek, met veel rustige, landelijke wegen en mooie vergezichten. Onderweg ontmoeten we lokale helden als Majoor Van Lierde. We volgen het spoor van de beruchte Zwarte Bende en van de Bende van Jan de Lichte. We duiken onder de taalgrens en doorkruisen het pittoreske natuurreservaat ‘Prés Rosières’ in Deux-Acren. Langs het gehuchtje Akrenbos en door Viane zetten we daarna via ‘’t Hol’ koers naar Galmaarden, waar we de groene tuin van het Baljuwhuis bezoeken en halt houden op de top van de Bosberg. Langs het duistere Raspaillebos keren we tenslotte terug naar Geraardsbergen, waar we de dag afsluiten in de schaduw van de legendarische Muur. 30 korte vragen oplossen waaronder een ‘mini-fotozoektocht’ op een kort stukje parcours, met 8 gemakkelijk te vinden foto’s. Geen Prisma of naslagwerken nodig, geen ingewikkeld gestelde vragen. Alles is oplosbaar met gegevens ter plaatse. Gratis drankjes en kortingsbonnen onderweg inbegrepen. Geen klimwerk te voet nodig!


Formulieren:
*Toeristische dienst De Permanensje (= vertrekpunt, Markt 5, Geraardsbergen)
Openingsuren: van maandag tot vrijdag doorlopend van 9 u tot 17 u
op zaterdag, zondag en feestdagen doorlopend van 10 u tot 17 u 30 *Toeristische dienst Galmaarden (Baljuwhuis, Marktplein / beperkte openingsuren)
*Prijsuitreiking van de Ros-voorjaarszoektochten (zondag 14 mei, 10u.30, Opwijk)


Praktisch: Parking ruime gratis parking op ± 150 meter van dienst toerisme op ‘Vesten’ Opgelet: vermijd maandag (marktdag) en dinsdag (veel horecazaken onderweg dicht)


Deelname: € 10,00 (kortingbonnen bij horecazaken onderweg inbegrepen!)


Samenstelling: Karl Delauw
Hoofdprijs: Citytrip-waardebon naar een Europese stad naar keuze voor 1 of 2 personen ism Connections! Ook tal van andere mooie prijzen!

Terug

Verbeteringen